donderdag 23 april 2015

Racen met andermans voertuig

Een paar keer betrapte ik een monteur van een bekende motorzaak in Almere op  onbeschoft hard rijden over de dijk naar Lelystad Haven. Wat bleek? Meneer was een proefrit aan het maken op de motor van een klant!  Niet dat de klant gevraagd had om even het blok boven de 200 km/uur te laten draaien. Nee hoor, het was het idee van de monteur in kwestie. Dat soort gedrag werd in onze tweewielerzaak niet getolereerd. Afgezien dat het andermans tweewieler is, bestaat ook de kans dat je betrapt wordt. Met alle ongewenste publiciteit van dien. Om maar te zwijgen over een ongeluk.
Vandaag reed een monteur een klassieke Porsche van een klant de sloot in. Hij maakte een stuurfout. Dat kan. Maar als je dan ook nog eens het gaspedaal flink ingedrukt hebt (nota bene binnen de bebouwde kom), dan kom je op de Artemisweg veel verder dan de berm. De wegen daar zijn relatief smal. Ik vroeg me af of het soms dezelfde monteur is, die soms met ruim 100km/uur over het industrieterrein daar scheurt?
Er zijn ook bedrijven waar je een dure sportwagen mag huren. Ook dan gebeuren er soms ongelukken. Het oogt allemaal erg stoer, sportief en snel, maar dat hete spul doet wel een beroep op je rijvaardigheid en vooral je zelfbeheersing.