maandag 27 april 2015

Met de penning aan de halsband

de penningmeesteres
We hebben onze honden altijd voorzien van een penning aan de halsband, waar ons telefoonnummer en de naam van de hond ingegraveerd was. Handig mocht de hond ons kwijtraken. Of andersom. Hoewel we onze hond(en) goed in de gaten houden, kan er altijd iets onverwachts gebeuren.  De honden waren weliswaar ook van een chip voorzien, maar niet iedereen heeft een scanner. Het lijkt ons voor de hond ook fijner als ie zijn naam hoort en geen Woefie of zo.
Kortom, zo'n penning met 06 nummer kan erg handig zijn. Kan, want wie zegt dat de hond niet gestolen wordt? Dat gebeurt helaas maar al te vaak. En een dief zal niet snel de baasjes bellen om door de telefoon met mysterieuze stem te zeggen : "Uw hond komt nooit meer terug...." Het komt ook voor dat dieren mishandeld worden en ook dan zullen de daders niet even het 06 nummer bellen.
Een penning met een telefoonnummer en/of een chip biedt slechts in beperkte mate hulp. Dus is het wat ons betreft niet de bedoeling de hond zonder toezicht los te laten, vanuit de gedachte dat ie toch een penning of chip heeft. Jammer dat men op campings in het buitenland geen rond stickertje met telefoonnummer van de camping aanbiedt. Zo'n plakkertje zou ik dan op de achterkant van de penning kunnen plakken, zodat men in voorkomende gevallen  de camping kan bellen. Maar ach, het is beter je hond goed in de smiezen te houden.