zondag 12 april 2015

Losgerukte spaken


Vanmiddag pakte ik de fiets uit de schuur en merkte dat hij wat zwaar rolde. Dat was gisteren ook al het geval toen ik hem even buitenzette, om wat ruimte te maken in de schuur. Toen zag ik dat de rem wat aanliep en heb die toen wat gelost. "Probleem opgelost", dacht ik. Maar vanmiddag bleek dus dat het niet zo was.
Toen ik aan het wiel draaide, zag ik tot mijn schrik een enorme slag in de velg. Ik dacht : "Hoe kan dat nou?" Ik ben namelijk niet iemand die hotsend en botsen stoepen op en af rijdt. Of wel, ik ga vrij zuinig met de fiets om.
Ik besloot het achterwiel te demonteren, om wat spaakjes te stellen. Maar toen ie op de werkbank stond zag ik opeens de oorzaak : twee spaken waren door de velg getrokken! Hoe dat mogelijk is, weet ik niet. Ik slaakte een diepe zucht. Dat is dus flink balen. Ik moet op zoek naar een ander 28 inch achterwiel bij voorkeur met een tandwielcassette erop. Het is alsof de duvel ermee speelt, want afgelopen week heb ik een reserve fiets verkocht.  Dus heb ik geen extra fiets meer.