maandag 24 juli 2023

Zwarte poten

We hebben vanmorgen de caravan links laten liggen, eh... staan. We hebben de loods verder ingeruimd. Vanwege de inrichting van het woonhuis, is in de loods weinig gebeurd sinds de verhuizing. Er stonden nog heel wat bakken en dozen op de grond. Het oud ijzer stapelde zich op, omdat er nog geen werkbank is. De oude staat in onderdelen te wachten op z'n plaats.
We hebben gekozen voor een tijdelijke oplossing. In de loods moet nog e.e.a. verbouwd worden. Pas dan kan ie definitief ingericht worden. Tot die tijd beschikken we weer over een werkplek met werkbank compleet met zware bankschroef. Twee zelfs, maar de andere heeft een rare bek. Die is niet glad, maar kent een verloop. Een onhandig verloop. Als de bek dicht is gedraaid, is ie onderaan dicht, maar bovenaan staat ie nog een centimeter open. Niet handig voor het scheiden van metalen. Dus heb ik maar de andere bankschroef ook op de werkbank gemonteerd. Ik heb ook gelijk het benodigd gereedschap opgezocht en op de bank gelegd. 
Ik ben tussendoor ook nog naar de Milieustraat geweest. Om karton weg te brengen. Ik had de Matrix vol dozen met klein gesneden karton. Ja, ja, we doen alles netjes. Omdat ik dan toch in de buurt van de bouwmarkt was, heb ik na het lossen van het afval maar gelijk de schuttingpalen gekocht. Tegen 12.30 uur waren we weer thuis.
Thuis heb ik de onderkanten tegen rot behandeld en ter hoogte van de grond van een beschermende kraag voorzien. Geheel zoals ik de opdrachtgeefster beloofd heb. De zwarte poten staan nu nog te drogen foto). Deze week ga ik bij haar aan de slag. Ik breng vooraf de beide palen en wat groot gereedschap naar haar. Dan kan ik voor het werk gewoon op mijn fiets stappen. Ik ben benieuwd of ik de oude rotte delen van de palen uit de grond krijg.