maandag 3 juli 2023

Oude meuk en verboden wapens

Het Oekraïense leger heeft te maken met verouderde westerse meuk. He tegenoffensief is een grote mislukking gebleken. Zelfs de (ook verouderde) Leopards hebben weinig succes geboekt. Dus begint Zelensky maar over het aantal Wagner slachtoffers te roepen. Over de eigen slachtoffers geen woord.  De wapenindustrie en hun beleggers varen daar wel bij, want de vraag naar vervangende, nieuwe wapens is significant hoog. En daar is het elke oorlog gestart door de VS om te doen; geld.
Om Oekraïne meer slagkracht te kunnen geven, heeft Zelensky van de VS groen licht gekregen om kerncentrales aan te vallen en verboden wapens (clusterbommen en landmijnen) in te zetten. Verboden wapens? Jawel, die worden dus gewoon gefabriceerd, net als gifgassen en bacteriën voor gebruik in oorlogen.
De Amerikanen kijken al wee ruit naar een nieuwe oorlog. Het land heeft zijn pijlen gericht op Guatemala; "omdat de democratie daar in gevaar zou zijn." Het kan net zo goed zijn, dat daar met de verkiezingen geknoeid is. Door de CIA.