maandag 24 juli 2023

Op instorten

In Oekraïne staat de boel op instorten, schrijven onafhankelijke media. Daarin wordt beweerd, dat het Oekraïense leger zelf de kathedraal in Odessa heeft beschoten. De aanval met drones op Moskou wordt als de laatste stuiptrekkingen van het Oekraïense leger gezien. Men verwacht nog een paar wanhoopspogingen, waaronder een beschieting van de atoomcentrale, het gebruik van kernkoppen en aanvallen op de Krim.
Steeds meer Oekraïense militairen deserteren en/of worden geëxecuteerd wegens plichtsverzuim. Rusland meldt overgaven van complete pelotons. Men zegt dat de Oekraïners zich bij de Russen veiliger voelen, dan bij hun eigen onderdelen.
Rusland heeft de graandeal opgeschort. Dat is vanwege het niet nakomen van de afspraken met Rusland met betrekking tot illegale wapentransporten. In feite heeft de NAVO met Turkije de graandeal onderuit gehaald. Let wel, het meeste graan gaat naar de EU (bijna 40%!) en andere westerse landen. Het hongerige Afrika en Azië krijgen nog geen 2,5% (!) van de graanexport. Ergo : het Westen heeft weer in eigen voet geschoten.