zaterdag 15 juli 2023

Weer een lijstje

Alle ratten verlaten het zinkende schip Nederland. Alleen rat Hugo de Jonge blijft (nog) achter. Zou er soms iets bijzonders aan de hand zijn?
Tijdens de korte vakantie heb ik weer wat kleinigheden in en om de caravan opgelost. Ik heb een paar kastklepuitzetters vervangen. Het veermechanisme was slap geworden en was niet meer zwaarder af te stellen. Dus bleven de kastkleppen / -deurtjes niet omhoog openstaan. Ik heb een extra bevestigingsoog gemonteerd, zodat we een waslijntje kunnen spannen. Voor de heenreis had ik de koelkast vastgezet met een sjorband. Afgelopen dagen heb ik (eindelijk) de definitieve bevestiging gemaakt. Zelfs als ik nu met een snelheid van 100 km / uur over een drempel race, blijft de koelkast op z'n plaats staan.😂 Voor de rest was het veel te warm in de caravan om iets te doen.
Afgelopen week heb ik ook weer een lijstje gemaakt. Een lijstje met actiepunten om de caravan verder aan ons gebruik aan te passen. Het zijn geen schokkende zaken hoor. Een rekje om sleutels op te hangen, een stukje peesrail boven de wielkast, een verduisteringsgordijntje voor het dakluik (het gordijntje is er al, maar ik was vergeten de bevestiging tegen het plafond te schroeven).
Ik ga ook nog een luikje dat toegang geeft tot ruimte bij het wiel wat aanpassen. Het is een ruimte onder een hoge kledingkast. Die wordt afgesloten met een aparte klep. Die kan alleen geopend of teruggeplaatst worden als de kastdeur er boven geopend is. Die deur valt namelijk over de bovenkant van de klep.  Ik ga de klep wat inkorten, zodat de kastdeur niet telkens geopend hoeft te worden. En dan wacht me nog het keukenblokje. Alle benodigdheden zijn in huis. Nu nog de nodige zweetdruppels, gezucht en de tussentijdse  momenten van opluchting nog. Komt goed.