donderdag 27 juli 2023

Keuken vervangen -4-

Zo ik ben net weer terug van het adres waar ik de schuttingpalen vervangen heb. Ik heb het afval opgeruimd. Ik kreeg een milieupas mee, om de boel in de Milieustraat af te geven. Rest enkel nog het terughangen van de ornamenten aan de schutting. Maar die gaat mevrouw eerst schoonmaken.
De afgelopen dagen heb ik zo links en rechts wat hand en span diensten verricht. Op zich zijn die veranderingen in werkzaamheden niet slecht. Verandering van spijs doet immers eten.
Vanaf morgen kan ik weer de sleurhut inkruipen. De stand van zaken is als volgt. Ik ben nu zover, dat ik de gas- en wateraansluiting kan gaan maken. Voorde kraan / waterpomp heb ik ook 12 volt nodig. De kraan bevat een schakelaar, die de pomp bedient. Omdat de jerrycan met drinkwater tussen het bed en het aanrecht komt te staan, heb ik een wat langere slang nodig.
Ik wil eerst de slangen aangelegd hebben, voordat ik het aanrechtblad definitief vastzet. Als dat gebeurd is, kan ik de schuifdeurtjes gaan maken. Daarna rest nog het lakken en het opruimen en schoonmaken van de caravan.
De volgende klus is ook al bekend : de vloer weer hard maken. Dat ga ik met speciale pur schuim doen. Onder de caravan gaten in de vloer boren, dan vol spuiten met pur en het gat dichten met een halve deuvel. In de caravan moet ik vooraf de vloer onder druk zetten. Met wat planken of platen waarop ik zware dingen plaats. Desnoods emmers met water.