woensdag 19 juli 2023

Typisch Nederland

Ik mag dan hier geboren en getogen zijn, bijna dagelijks merk ik dat ik een heel andere inborst heb. Na ruim 70 jaar verbaas ik me soms nog over een bepaalde mentaliteit. Een typisch Nederlandse mentaliteit, die van de VOC.
Daar moest ik weer aan denken, toen ik over het akkoord met Tunesië las en hoorde over het afstoppen van migranten. Afspraken met Tunesië? Dat is toch hetzelfde als afspraken over de democratie met de Taliban? Rutte c.s. weten best wel hoe Tunesië met de migranten zullen omgaan. Er zijn al heel lang rellen en vecht- en moordpartijen gaande in dat land in verband met migranten. Tunesië en mensenrechten. Het land is wat dat betreft ronduit een slecht land. En toch doen Rutte en de EU zaken met die Tunesiërs. Nederland wast straks zijn handen in onschuld, met de wetenschap dat in Tunesië de migranten vervolgd worden. Maar goed, Rutte c.s. hebben hun eigen straatje weer schoongeveegd. Net zoals met de Akkoorden van Minsk, is Rutte weer erg trots op zijn miskleun.
De EU wil dat Ierland 200.000 koeien(!!) slacht omwille van het CO2 sprookje. Von der Leyen c.s. zijn volledig gek geworden. Het tekort aan vlees zal worden opgevangen door import uit Zuid Amerika. Ook weer zo'n triest voorbeeld van meedogenloos straatje schoonvegen en anderen opzadelen met een probleem.