woensdag 19 juli 2023

Nieuwkomers

Toen ik vanmiddag onder de douche vandaan stapte, dacht ik : "Kom ik ga wat groen snoeien." 😅 Natuurlijk had dat andersom gemoeten : eerst snoeien, dan douchen. Maar ja, het kwam plots bij me op, omdat morgen de GFT kliko geleegd gaat worden.
Mijn snoeiwerk werd dit keer onderbroken door een paar positieve momenten. Eerst raakte ik in gesprek met een buurtbewoonster, die met haar hond over het pleintje kwam aangelopen. Ze stond even te wachten en keek achterom. Haar kat was ook meegelopen, maar die was plots uit beeld verdwenen. We maakten een praatje. Ze is van Biddinghuizen naar hier verhuisd. Ik ken haar alleen van gezicht en vanwege haar hond. Het bleef bij een groet in het voorbijlopen. Ze zei dat mensen met een hond hier in Dronten een heel andere mentaliteit hebben dan in B'huizen. Ik zei dat ik wist wat ze bedoelde. Haar hond had inmiddels ook een angst opgelopen vanwege aanvallen van andere, loslopende honden.
Even later, het snoeien schoot niet echt op, bood een bewoonster mij haar GFT kliko aan. Ze complimenteerde mij met mijn initiatief. Later hoorde ik dat een of andere stratenmaker met zijn busje dwars door de groene bol gereden is, om hier op het pleintje te komen! Wat een aso. Ik houd dat bolletje zo keurig bij. Blijkbaar heeft iemand geklaagd, want Handhaving maakte aan dit rare gedoe een eind. Eerder was het iemand uit een Arabisch land die zo deed. Toen streek ik mijn hand over mijn hart. Ik bedoel, met een kameel doe je zoiets wel. Maar met een auto niet hè....?