zondag 16 juli 2023

Slotjes dakkoffer verwijderd

Het is me hoogst waarschijnlijk (ik hou nog een slag om de arm) gelukt vervangende sleutels te kopen voor de sloten van de dragers van de dakkoffer. Zoals beloofd kom ik even terug op de tussenoplossing die ik gemaakt heb om de dakdragers ondanks het gebrek aan sleutels toch vast te zetten. De slotjes sluiten een afdekkapje af, waarachter de inbusbout zit waarmee de dragers op de dak rails vastgezet worden. Ik heb als oplossing op het nog zichtbare uiteinde van die bout een 6 mm koppelmoer gedraaid. In de andere helft van die moer heb ik een kruiskop bout gedraaid en stevig vastgezet. Dankzij die kruiskop kon
ik met een schroevendraaier de dragers goed vastzetten op de dak rails.
Vanmorgen heb ik de houders met de sloten eerst ontdaan van mijn tijdelijke oplossing. Daarna heb ik door een beschermrubber te verwijderen, kunnen zien hoe het slotje werkt. Aan he tuiteinde bevindt zich een T-stukje. Met een steeksleuteltje en een waterpomptang heb ik de slotjes zonder te beschadigen kunnen draaien. Zo kon ik de beide afdekkapjes die toegang geven tot de bouten toch verwijderen. Daarna heb ik van de beide kapjes op voorhand de sloten verwijderd. Voor het geval dat. 
Daarvoor heb ik een paperclip recht gebogen. Het uiteinde van het draad heb ik met een hamer op de bankschroef plat geslagen. Ik moest namelijk de uitstekende pinnetjes van het slot ingedrukt houden, zodat ik het slotje kon verwijderen. Met alle pinnetjes ingedrukt en een tik met een hamer viel het slotje uit het klepje. Voor geïnteresseerden :  hier kan je zowel sleutels als slotjes voor dakkoffers enz. bestellen. Komende week krijg ik de sleutels. Ik moest het nummer van de sleutel of het slotje opgeven bij de bestelling.