woensdag 12 juli 2023

Vreemde vogels

Er zijn hier veel vogels. Erg rustgevend om die 's morgens en 's avonds te horen fluiten. Het koeren van de duiven klinkt ook vertrouwd. Een keer riep ik voor de lol : "Zeg, heb je geen ander wijsje?" Toen was het een minuut of 5 stil. Misschien op zoek in zijn repertoire. Na de zoektocht naar een ander deuntje komt die duif toch weer met hetzelfde terug.
Er is hier ook een brutaal vogeltje dat gewoon bij je voeten naar eten zoekt. Het is ook niet bang voor Fenna. Zou ie weten dat ik soms wat knoei? Misschien denkt ie dat ik een grote versie van een mus ben. Ik ben immers ook bruin. Maar ik ben helemaal geen huismus!
Als ik hier om me heen kijk, dan constateer ik een flinke achterstand. Veel mannen hier hebben een enorme buik. Ik zou bijna gaan denken : "O, ik kan elke dag wel een paar kroketten op." Maar dat doe ik liever niet. Ik ben niet zo van het groepsgedrag. Ik heb me al die tijd aan mijn principes gehouden.
Vanmiddag zag ik zo'n iemand bij een snackwagen staan. Voor een vette hap. Hij zou zomaar een paar maanden op zijn eigen vet kunnen teren. Veel goedkoper en veel gezonder.
Wij zaten daar wat te drinken. Echt waar, ik zweer het. Geen kroket, geen patat, want we hebben voor vertrek broodjes gemaakt en gegeten. Ik hoorde wel een meisje nogal hardop zeggen :  "Mamma, waarom ga je weer eten? We hebben toch pas al gegeten?" Prachtig hè? Maar haar moeder mocht het wel hebben. Ze was volslank en had wellicht eerder wat weinig gegeten.
Voordat we daar hadden plaatsgenomen, hebben we gewinkeld. We hadden een lijstje gemaakt met benodigdheden voor de caravan. We hebben alles kunnen afvinken. Dit keer ging ik met Fenna naar binnen. Ik heb haar maar in de winkelwagen gedaan. Dan hoefde ik niet zo op haar te letten. Gewoon een groot stuk karton op de bodem gelegd en Fenna er in gehesen. Ze hield zich erg rustig. Of was ze van schrik verlamd? Hoe dan ook, het winkelen verliep gladjes. Maar Fenna en ik waren blij toen we weer buiten stonden.
Op de terugweg heeft Fenna gezwommen. Wat genoot ze daarvan zeg. We werden wat jaloers. Maar zo'n sloot had voor ons ondanks de temperatuur toch te weinig aantrekkingskracht. Afgelopen nacht heeft het geregend en was er onweer. Het is flink afgekoeld. Niet verkeerd hoor.