zaterdag 15 juli 2023

Alles op z'n tijd

Zoals gebruikelijk hebben we de voortent op tijd afgebroken. Dat gebeurde gistermiddag, toen de tent weer helemaal droog was geworden. Ons verblijf op deze camping liep namelijk vandaag om 11.00 uur af. Ik had gewoon een week geboekt. Een week om even de gedachten te verzetten en lekker te ontspannen. Dat hebben we na zo'n drie weken van verhuizen enz. wel verdiend. De dag voor ons vertrek genoten we trouwens nog van een bbq, als dank voor alle hulp.
Nadat de voortent in de dakkoffer verdwenen was, hebben we de luifel afgebroken en opgezet. De luifel was aan de achterzijde gemonteerd, zodat de fietsen en Fenna's kar ook wat beschut stonden. Ik had thuis een peesrail aan de achterkant van de caravan gemonteerd. Ik heb de rail strak tegen de daklijst aan geschroefd. Daar bevindt zich een stevige rand. Het is altijd goed opletten, waar ik in de caravan iets wil monteren. Doe ik dat niet, dan zou ik zomaar een schroef in een dunne plaat kunnen draaien. Het zou handig zijn als er van zo'n caravan ook een bouwtekening zou zijn. Dan kan je van tevoren bepalen waar je het beste iets stevig zou kunnen bevestigen.
Het doek werd nu aan de voorzijde door de rail geschoven. Dat is niet alleen fijn vanwege de schaduw, maar ook de anders zo kale aanblik van de caravan wat vrolijker te maken. Het staat wat gekleder, vind ik.
Daarna hebben we op een heel rustige en ontspannen manier alvast e.e.a. voorbereid voor ons vertrek.
Vanmorgen hoefden we daarom weinig te doen. We moesten uiterlijk 11.00 uur vertrekken. De luifel was in een mum van tijd opgeruimd. Net zoals de rest. Rond half tien stonden we al in de startblokken. Onderweg was het niet echt druk op de wegen. Net voorbij Apeldoorn sprong de km teller van de Matrix op exact 160.000 km. Dit keer namen we niet de afslag richting Kampen. We verlieten de A50 wat eerder. We moesten een andere route nemen, want de weg bij Kampen richting Dronten was afgesloten. In verband met de nieuwe brug en weg bij de Roggebotsluis. Dus reden we dit keer via Epe en Elburg naar Dronten. Daar kwamen we rond het middaguur aan.