vrijdag 28 juli 2023

Net kleine kinderen

De keren dat we in een discussie terechtkwamen met andere ouders, hebben wij onze kinderen nooit daarin betrokken. Die mochten gewoon met de kinderen van die andere ouders blijven omgaan. Het is tussen ons zelfs zo, dat als een van ons mot zou hebben met iemand, dat niet per se betekent dat de ander geen contact meer zou mogen hebben.
Ik las dat men zich druk maakt over de vraag of een voetbalclub nog wel zaken mag doen met een Russische club. Of dat wel moreel verantwoord is, vanwege de oorlog. Ik vind zo'n vraag erg typisch en vooral kinderachtig. Ik hoor mijn hele leven al : "Sport en politiek gescheiden houden!" Gedurende de Koude Oorlog ging dat nog gewoon op. Maar vanwege de alsmaar toegenomen slappe ruggen, is het snel janken en zeuren.
Men vergeet dat niet de burger, maar de politiek oorlog veroorzaakt en voert. Dat soort activiteiten staat niet op het verkiezingsprogramma van een politieke partij, dus hebben de kiezers zelf daar niet voor gekozen. En als er dan oorlog gemaakt is, dan probeert men de kiezers er alsnog achter te krijgen. Net zoals kinderen, die bij andere kinderen steun zoeken als ze ruzie hebben.