maandag 10 juli 2023

Uit beleefdheid?

Waarom is men zo lovend over Mark Rutte? Uit beleefdheid? Hij is opgestapt, omdat hem een motie van wantrouwen te wachten stond. Als ik terugkijk, wat ik soms doe 😁, kan ik me weinig goede zaken voorstellen die dankzij Rutte tot stand gekomen zijn. Ik zie alleen een land dat op veel terreinen flink afgegleden is. De kosten van levensonderhoud zijn torenhoog geworden, de armoede is enorm gegroeid, de Zorg staat op springen, de immigratie en daarmee de criminaliteit is uit de hand gelopen en hij heeft ons land in een oorlog betrokken, die niet onze oorlog is. Onder Rutte zijn burgers gebombardeerd. Vrede is voor Rutte geen optie.
Tel daarbij het coronabeleid vol leugens, die tot veel onnodig schrijnende situaties hebben geleid van eenzaamheid, discriminatie en uitsluiting, het politieke MH17 onderzoek, de Toeslagenaffaire en de aardbevingen in Groningen. En dat alles doorspekt met liegen en bedriegen. Rutte heeft ons land verraden aan het WEF en de EU.
Wat mij betreft is Mark Rutte de grootste ramp die Nederland sinds 1953 overkomen is.
Wat ook zo typisch is, is dat Vera Bergkamp een gesprek met de koning heeft aangevraagd. Wat een arrogante tante is dat zeg. Of wist ze van tevoren dat Rutte leugens over zijn aftreden aan de koning zou gaan vertellen? Gaat ze die nu even rechtzetten?
En wat Rutte zelf betreft : meneer weet zogenaamd niet wat hij hierna gaat doen. Toegegeven : liegen doet ie wel consequent.