zondag 9 juli 2023

Van de andere kant gezien

Bericht van Natascha Janssen in Nederland:

Zoals velen van jullie misschien weten, is mijn moeder geboren in de voormalige Sovjet-Unie, in Oekraïne, waar mijn uitgebreide familie een mix is ​​van Russen en Oekraïners. Hierdoor voel ik me geroepen om mijn visie op de ontwikkelingen in Oekraïne te delen.
Met mijn Russisch/Oekraïense roots hou ik heel veel van beide naties, eeuwenoude broederlijke naties die met elkaar versmelten. Toen je mijn in Oekraïne geboren moeder vroeg of ze zich meer Russisch dan Oekraïens voelde, antwoordde ze: 'Dat is een rare vraag waar ik geen antwoord op heb. Er is een verschil in onze taal, onze muziek en dans, maar onze harten zijn één.'
Zo ben ik opgevoed en heb ik 40 jaar - de mooiste vakanties van mijn leven - doorgebracht in liefde en saamhorigheid, ervaren in Rusland en Oekraïne, in de voormalige Sovjet-Unie.
Het is goed dat iedereen in Nederland zich nu uitspreekt tegen oorlog voeren. Niemand steunt oorlog.
Maar waarom was iedereen stil toen die oorlog 8 jaar geleden begon?
Waarom heeft niet iedereen gevloekt bij de slachting van duizenden burgers in Oost-Oekraïne?
Waarom heeft niet iedereen gevloekt tegen Oekraïne, omdat het zich niet aan de afspraken van Minsk hield?
Waar was iedereen die wegkeek toen 52 mensen levend werden verbrand in Odessa?
Waar was iedereen die het prima vond dat een in 2014 gekozen regering werd omvergeworpen en een groot Europees land werd overgenomen door een stel neonazi's?
Waar was iedereen toen het Oekraïense regime de Russische Oekraïners hun fundamentele mensenrechten ontnam?
Russisch spreken werd verboden, het recht op pensioen verdween voor Russische Italianen, en kinderen die Russisch spraken en Russische namen hadden en niet meer welkom waren op school.
Waar was iedereen toen er fakkelbijeenkomsten werden georganiseerd door neo-nazi's die leuzen als "Russen aan het gas" spuugden?
En tot slot, waar was iedereen die zweeg toen grote delen van dit prachtige land, ooit de graanschuur van Europa, voor een appel en een ei aan banken en investeerders werden verkocht, b.v. uitbuiting voor genetische manipulatie van Monsanto en Europa's nieuwste mega bio-industrie?
Mijn nichtje in Oekraïne zag zo'n fabrieksboerderij voor haar huis gebouwd worden. Het onophoudelijke geschreeuw van die dieren zo dicht op elkaar gepakt, en dan die grote oorverdovende stiltes...
Let op: In Oekraïne was er maar één kleinschalig veeteelt voordat het land in het bezit kwam van het Westblok. Oekraïne is 8 jaar lang getransformeerd in een vazal van het Westen. Een kolonie. En dit alles ten koste van mens, dier, natuur en milieu.
Dus waarom wordt het medeleven van de mensen nu pas omgezet in woede tegen de oorlog?
De Oekraïense bevolking leeft al 8 jaar in oorlog. Honderdduizenden Oekraïners zijn al naar Rusland gevlucht, ook mijn familieleden, zoals mijn nichtje en haar familie.
Natuurlijk weet ik dat de meeste mensen geen idee hebben van deze kant van het verhaal omdat onze nieuwsdienst een heel eenzijdig beeld geeft van de situatie. Ik geef die informatie nu van de andere kant. Doe wat je wilt, maar zwijgen is voor mij geen optie meer.
Ik kan alleen maar hopen dat er snel vrede zal komen voor ALLE Oekraïners, Russisch en Oekraïens taligen.
Ik zal je vertellen waar iedereen was! De reguliere media inslikken, zoals gewoonlijk, over elk onderwerp onder de zon! De reguliere media VERTELLEN iedereen wat ze over elk onderwerp moeten denken! En dat is dat. Zo dom. En zo verdomd duidelijk.