vrijdag 14 juli 2023

Uitzonderlijk gedoe

De enige minister die haar doelen bereikt heeft is Carola Schouten van de CU. Zij is/was de minister van Armoede. Nou, de armoede is onder haar bewind fors toegenomen. Van bestrijding was geen sprake, want ook zij volgt het WEF.
Niet alleen Mark Rutte, ook Sigrid Kaag denkt de ontstane chaos te kunnen ontvluchten door de politiek te verlaten. Ze vindt het erg om als moeder beledigd te worden. En ik maar denken dat het over haar werk gaat. Ze geeft er maar weer een andere draai aan. Wat een zelfmedelijden. Ik hoop dat alle daders die de ellende over ons land hebben afgeroepen  alsnog verantwoording zullen moeten afleggen voor hun wandaden. Ik zal niet raar opkijken, indien dit gevallen kabinet vlug nog even er van alles en nog wat doorheen jaagt. Staan de uitslagen van de nog te houden verkiezingen al klaar? de VVD en D66 worden volgens de computer weer de grote winnaars.
In Europa heerst steeds meer verontwaardiging over de houding van Oekraïense vluchtelingen. Ik zou zeggen : welkom in de wereld van corruptie, mensen. De meeste vluchtelingen gaan geregeld gewoon terug naar Oekraïne. Om de sleur van hun gratis verblijf elders (een soort verplichte vakantie) in Europa wat te doorbreken. Omdat de meesten weer terug willen keren naar hun eigen land, weigeren zij ook op andere gebieden mee te doen in het land dat hen opgevangen heeft. Het betreft met name werken en opleidingen volgen. Logisch, want veel landen spelen voor Sinterklaas. De burgers hebben de Zwarte Piet gekregen.