vrijdag 28 juli 2023

Van het oostfront

Het Westen (= de VS)  heeft pogingen ondernomen het top overleg tussen Afrikaanse landen en Rusland te torpederen. Helaas voor hen zonder succes. Rusland en een aantal Afrikaanse landen boekten wel succes. Die landen krijgen o.a. gratis Russisch graan. En zo vindt Rusland niet alleen nieuwe afzetgebieden (het graan is een investering voor Poetin), maar trekt het net als China steeds meer landen aan. Tot ergernis van het uitgekotste Westen.
Amerika wil binnen twee maanden tanks gaan leveren aan Oekraïne. Daarna F-16's. Het Westen is de Russische beer nog steeds aan het porren. Het kan zijn dat de beer plots snoeihard uithaalt. Dan wordt Oekraïne en wellicht meer (delen in Europa en Amerika?), van de kaart geveegd.
In het land van de grote aanstichter van oorlogen, de VS, is tot op heden nooit oorlog gevoerd. Op dit moment neemt Amerika actief deel aan de oorlog, door veel taken van het Oekraïense leger uit te voeren. Zoals spionage, aanvallen met drones en het bepalen van de oorlogsstrategie. Zelf heeft de VS niet te lijden van de oorlog. De enige Amerikaanse slachtoffers zijn tot op heden huurlingen en militaire adviseurs die zich heimelijk in Oekraïne bevinden.
Aan de andere kant kan het zijn dat Amerika op dit moment al z'n eigen karma krijgt. Via natuurrampen, de armoede, de slechte economie (de Amerikaanse dollar staat op instorten), de straatbendes, de miljoenen verslaafden, de criminele immigranten en een oude seniele pedofiele clown als leider. Wie weet heeft 'iemand' een meteoriet naar dat oorlogszuchtige land, dat sinds 1945 begonnen is met het maken van miljoenen slachtoffers. Karma rules.
Dankzij het digitaliseren van oude kranten kunnen de hedendaagse leugens van de politiek rond het conflict eenvoudig weerlegd worden. De feiten stonden toen immers gewoon in de krant en er werden toen nog vrij objectieve documentaires gemaakt. Zoals deze Duitse uitzending van 9 jaar geleden. Toen werd door Oekraïners al voorspeld, dat het conflict in het oosten van het land zou kunnen veranderen in een oorlog waarbij heel Europa betrokken wordt.