vrijdag 14 juli 2023

Naar de garage

Waarom moet ik aan een garage herinnerd worden, toen iemand mij vertelde over zijn medicatie? Omdat de aanpak van zijn huisarts veel weg heeft van die van een garage; ze vinden altijd wel weer wat tijdens een bezoek voor een reparatie. Bedoeld om meer geld te verdienen. Dat heb je dus ook met je lichaam als verdien-object. De ene pil na de ander. Leve de omzet! En de bonus! Genezen van een kwaal? Ben je gek! Daarmee maak je geen omzet.
Toen ik zo lang last had van een chronische vermoeidheid, had de huisarts toch direct moeten zien dat het aan de zocor lag? Niet dus. Hij schreef me andere middeltjes voor om mijn energie op te krikken. Telkens als zo'n middel niet hielp stopte ik er acuut mee. Pas na zo'n 10 jaar kwam ik er via het www zelf achter dat het aan de zocor lag. Na verandering van medicatie was ik na twee maanden van mijn vermoeidheid af. Sindsdien ben ik veel meer alert op het gebruik van medicatie.
Medicatie is voor mij chemische rommel, die aan symptoombestrijding doet. Als ik hoofdpijn heb, neemt een paracetamol alleen het pijngevoel weg. Niet de oorzaak. Zelf doe ik liever aan oorzaakbestrijding. Ik heb toch geen hoofdpijn gekregen, omdat ik vergeten ben een paracetamol in te nemen? 😅 Ja, ik lach er wel om, maar het is feitelijk in en in triest dat artsen zo gemakkelijk medicatie voorschrijven. Ik weet zeker dat het komt vanwege de bonusuitkeringen van de farmaceuten.
Wat de garages betreft : ik mag zelf beslissen naar welke garage ik de auto breng. Vreemd genoeg is dat met mijn eigen lijf niet zo. Terwijl ik mijn lijf veel belangrijker vind, dan de auto.