vrijdag 21 juli 2023

Keuken vervangen -3-

Omdat ik wederom vroeg op was, ben ik maar eerst een rondje zwerfafval gaan doen. De oogst viel mee. Op de dreef trof ik wel een dode duif aan. Hij was net eerder aangereden vermoed ik. Zijn lijfje was nog warm en de veren lieten erg gemakkelijk los. Ik heb hem onder een heg te ruste gelegd. Zo'n arm beest in de ondergrondse container dumpen leek me geen waardig afscheid. Na het ontbijt ben ik weer op de fiets gestapt, richting de caravan. Het komt sporadisch voor dat ik in het dorp met de auto rijd. Ook al is het soms nodig vanwege bijvoorbeeld grof afval wegbrengen, ik voel me toch wat schuldig. Vanwege de afstand.
Ik heb vanmorgen niet echt veel gedaan in de caravan. Dat komt omdat ik weinig van plan was. 😏 Ik gunde het aanrechtblad voldoende tijd om de kit en de lijm, waarmee ik het wastafeltje vastgezet heb, te laten drogen. Het moet leuk blijven, nietwaar? Het enige wat ik wilde doen, was het aanleggen van de afvoer van het wasbakje. Na wat wikken en wegen heb ik een flexibele slang ingezet. Die kon ik vrij gemakkelijk door de nauwe ruimte achter de lades manoeuvreren naar de afvoer in de vloer. Het fijne was ook dat de uiteinden van de slang niet alleen op het syphon, maar ook mooi strak in de 32 mm pvc afvoerbuis pasten. Zoals gebruikelijk heb ik de afvoer nog niet definitief vastgezet. Maar de oplossing is er. De slang kan gemakkelijk verwijderd worden om hem tussentijds te reinigen of eventuele verstoppingen aan te pakken.
Omdat het de laatste koffietafel voor de zomervakanties is, voelde ik me geroepen weer eens aan te schuiven. Rond half twaalf gaf ik acte de présence. Na de koffie werd er onverwacht een schaal met pannenkoeken gebracht. Een traktatie van de school. Zelf had de organisatie geen soep, maar een snack op het programma staan. De gasten mochten aan de frieten al dan niet met een kroket of een frikandel. Opvallend was dat geen van de gasten een frikandel wilde. Iedereen ging voor de kroket. Zouden ze weten wat voor vlees voor het maken van frikandellen gebruikt wordt? Als toetje was er ook nog ijs. Wat een verrassing!