dinsdag 25 juli 2023

Na het wc papier de rijst?

India heeft de export van alle niet-basmati rijst verboden. De prijs van rijst in India steeg dermate hard, dat de regering dit besluit nam. Meer aanbod dan vraag naar rijst, zal de prijs doen dalen. Natuurlijk wordt er elders in de wereld met paniek gereageerd. Mensen beginnen witte rijst te hamsteren. Is er inmiddels voldoende opslagruimte vrij gekomen? Eerder was men wc papier aan het hamsteren. Vanwege een griepgolf. Hopelijk is er nog plek.
China zal geen Amerikaans mais meer importeren. De Chinezen halen hun mais liever uit Latijns Amerikaans landen, waaronder Brazilië. China is parallel aan de maatregel bezig zelf meer mais te verbouwen. De Chinezen willen onafhankelijker worden van andere landen.
Velen verbazen zich over de houding van Duitsland na de zware aanslag op de economie via de Nord Stream pijpleidingen. Waarom reageert Duisland zo slap en heeft het een onderzoeksrapport tot staatsgeheim verklaard? Dat alles gebeurt omdat de Duitse regering niet de baas in eigen land is. Duitsland is nog steeds bezetgebied met Amerika en Engeland als de belangrijkste bezetters.
Dit nummer van Fleetwood Mac stond net als de hit Albatross en  Need your love so bad ook op de lp Pious bird of good omen, die ik ooit kocht.