donderdag 20 juli 2023

Een zwarte hand

Na al die jaren prutsen en klussen weet ik het wel, maar toch gebeurt het me telkens weer. Telkens weer toch maar even zonder handschoenen iets doen. Handschoenen die ik vaak in andere omstandigheden wel gebruik, om mijn handen tegen vuil en wondjes te beschermen.
Maar vaak zijn die beschermers ondingen. Met een handschoen aan, kan ik geen spijkers of schroeven goed tussen mijn vingers nemen. Ondanks dat de handschoenen dun zijn. De latex versies gaan vrij snel kapot. Als eerste bij de wijsvinger en duim. Dus doe ik zonder.
Begin van de week heb ik constructielijm gebruikt. Ik had weliswaar handschoenen aan, maar toch kreeg ik dat spul op mijn handen en vingers. Ik had een wand gelijmd. Toen ik de handschoenen had uitgedaan, gebeurde het da tik het gelijmde paneel even moest omkeren of rechtop zetten. Dat weet ik niet meer. Hoe dan ook, ik pakte het paneel vast. Ik voelde me gelijk zo'n domme klimaatactivist. 😂 Met dit verschil : bij mij ging het per ongeluk. Klimaatactivisten hebben erover nagedacht.
Die lijm verkleurt op mijn huid en is niet zomaar te verwijderen. Nu heb ik dus een paar zwarte vlekken. Op een huidtransplantatie zit deze ouwe ook niet te wachten. Dus moeten ze wegslijten. Gelukkig zitten ze aan de binnenkant van mijn handen. Ze kunnen na mijn snoeiwerk op het pleintje  met recht zeggen : de zwarte hand heeft toegeslagen.😅