vrijdag 28 juli 2023

Volgens mij

In de jaren 60 beweerden 'deskundigen' dat binnen 10 jaar de olie op zal zijn. In de jaren 70 verwachtte men in zo'n 10 jaar een nieuwe ijstijd. In de jaren 80 zou de zure regen al het groen doen verdwijnen. In de jaren 90 zou de ozonlaag snel verdwijnen. In 2000 zouden de polen (met kleine letter!) verdwenen zijn. In 2007 zou de halve wereld onder water komen te staan. In 2020 zal de aarde binnen 10 jaar in een zon veranderen. Intussen is bekend dat alleen elektriciteit ons nog kan redden. Maar daarvoor heeft men wel nog olie nodig. Tussendoor zou de wereld al 8x vergaan zijn.
Voor al die onheilsberichten moesten we wel extra belasting betalen. Maar feitelijk is er weinig tot niets gebeurd.
Volgens mijn logica heeft het stijgen van de zeespiegel louter te maken met de vele obese zwemmers, waaronder veel dikke Duitsers. 😅Vooral in de zomermaanden vindt om die reden zowel opwarming als stijging van het zeewater plaats. Per saldo is er een groot tekort aan CO2 ontstaan vanwege de vele bosbranden. 
In de Golf van Mexico stond een olieplatform in de brand. Er spuit olie in de zee. Zeer slecht voor het milieu, maar geen nieuwsberichten.
Volgens mij kan een gemiddeld boerenbedrijf zo'n 12 jaar draaien en het milieu belasten als het de ruim 200.000 liter brandstof van een Boeing 747 zou gebruiken en het toestel aan de grond gehouden wordt.
Is er iets ernstigs aan de hand in de Waddenzee? Er kwam hier iets uit het riool.