zondag 23 juli 2023

Een nieuwe trend?

Het overkomt ons helaas vaker. Mensen die afspraken niet nakomen of ze op de valreep afzeggen. Dat afzeggen gebeurt nota bene ook als we vlak voor het tijdstip zelf even contact opnemen. Pas dan krijgen wij te horen dat de afspraak niet doorgaat. Het is zelfs een paar keer voorgekomen, dat we al onderweg waren of dat mensen niet eens thuis waren.
Erg vervelend, want we bereiden ons altijd tijdig voor op afspraken en hebben ook genoeg andere dingen te doen. Helemaal vervelend wanneer we een andere afspraak voor deze hebben afgezegd.
Het is niet alleen onfatsoenlijk, maar geeft ook een bepaalde mate van onverschilligheid, ondankbaarheid weer. We voelen ons dan als een soort van derderangs bediendes behandeld; onbelangrijke mensen. Hoe dan ook, niet leuk. Het lijkt allemaal gewoon te zijn. Als we navraag doen (waar was je nou?), dan krijg je zelfs een ietwat verontwaardigde reactie.
 Ik geef toe, vroeger gebeurde het soms ook. Stel je zit ruim een uur in de auto en denkt spontaan : "Kom laten we even bij die en die langsgaan." Tegenwoordig is er een mobieltje, maar in die tijd niet. Als je dan bij wijze van verrassing voor de deur staat, word je weggestuurd omdat het niet gelegen komt. Dus gaan de bloemen maar thuis in een vaas. Misschien heeft het ook te maken met de ikke-maatschappij.