dinsdag 18 juli 2023

Keuken vervangen

Vanmorgen heb ik eerst weer wat op het pleintje opgeruimd. Dat was nog voor het ontbijt. Na het regulier ochtendritueel ben ik dit keer met de auto naar de loods gereden. Ik was van plan de bouwafval naar de Milieustraat te brengen en dat lukt niet op mijn fiets. Over fiets gesproken, gisteren werd ik tot 2x toe bijna aangereden. Beide keren kreeg ik geen voorrang, omdat bestuurders achter het stuur met hun telefoons bezig waren! Grrr! In beide gevallen betrof het een zeer overzichtelijke oversteekplaats. Gelukkig was ik zelf niet met een telefoon, maar met het verkeer bezig.
In de caravan hebben we samen de plaatsing / bouw van de keuken besproken. We hebben daarbij de beide standaard ladekastjes gebruikt. De conclusie was, dat er een plateau op 27 cm hoogte moet komen. Dat is iets hoger dan de wielkast. Daarop kunnen de beide ladekasten geplaatst worden. Het zijn geen echte kasten, maar metalen frames, waarin vier lades geplaatst zijn. (lijken op die naast de wasmachine). Het geheel komt dan ruimschoots onder het keukenraam wat hoogte betreft. De zijwanden (die ik al klaar had) moeten nu pootjes krijgen van 10 cm, om op de juiste hoogte te komen voor het aanrechtblad. Als ik dat eerder had geweten, had ik de zijwanden al gelijk van poten voorzien. Maar dat ga ik dus alsnog doen.
In de breedte houden we rechts van het aanrechtblokje ongeveer 5 cm over, wat gunstig is voor de afvoer van de spoelbak. Links is meer ruimte vrij, zodat daar de watertank geplaatst kan worden. Toen de conceptoplossing duidelijk en geaccepteerd was door de keukenprinses, ben ik de gasleidingen gaan aanpassen. De leiding kent twee kranen; een voor een kooktoestel en een voor een koelkast. Ik wilde die van de koelkast verwijderen, maar de kampeerwinkel had geen enkele gaskraan op voorraad. Geen nood, ik kan de dubbele altijd nog later vervangen. Ik heb wel de loze leiding verwijderd en een stop op de kraan gezet.
De 12 volt kabel bedoeld voor de waterpomp heb ik ook verlegd. Ik overweeg wat led verlichting in te bouwen. Onze ogen zijn niet meer als die van een gezonde havik, maar eerder die van een ouwe hond.
Vandaag kreeg ik ook het nieuwe setje sleutels voor de dakdragers. Ze passen zowaar! Ik durf te wedden dat ik binnenkort de originelen terugvind. Zo gaat dat nu eenmaal met mij.