donderdag 20 juli 2023

Keuken vervangen -3-

Vanmorgen was ik weer vroeg in de caravan bezig. Mijn plan voor de ochtend was het spoel- / wasbakje in het aanrechtblad te monteren. Dat betekende dus een gat zagen in het aanrechtblad. Volgens mij heb ik de boel meer dan 3 keer opgemeten, alvorens de zaag in het blad te zetten. Ik moest rekening houden met de lade eronder en de afvoer.
Na een heel gedoe van passen en meten heb ik witte schilderstape als lijnen gebruikt. Het voorkomt ook mogelijke beschadigingen aan het blad. Toen heb ik er de decoupeerzaag ingezet. Ik slaakte een zucht van opluchting, toen het plaatje viel en er een fraai gat ontstond. Maar toen ik het bakje erin deed, zag ik een kier van 1 cm aan de ronde kant! Met het bakje in het te grote gat, zag ik gelijk mijn fout. Ik heb tijdens diverse keren een verkeerde gedachte gehad wat het aftekenen betrof.
Het bakje heeft boven en rechts een overstekende rand van 1 cm. Ik had speciaal afplaktape gebruikt, om met een potlood die 1 cm te kunnen aftekenen. Dat heb ik dus niet gedaan. Ergo : het gat was 1 cm te groot. 😥Het meten op zich was dus wel goed, maar het aftekenen niet. Gelukkig hebben we nog zo'n blad liggen. Het is de helft van een heel blad, dat in de uitverkoop was. Om met een frisse blik weer verder te gaan, besloot ik maar eerst wat afgeleverde goederen in de loods te rijden.
Daarna begon de exercitie van het aanrechtblad opnieuw, zij het met nog meer oplettendheid. Het gevolg was : een correcte opening. Daarna heb ik het bakje zowel gekit als gelijmd en met lijmtangen vast gezet. Het ligt nu te drogen. Ik heb daarna wat metingen verricht voor de afvoer. Die wordt op basis van 32 mm pvc buis gemaakt. Aan de zijkant heb ik zo'n 5 cm ruimte, dus dat zou moeten lukken. Tenzij ik weer met een foutieve gedachte zit.... We hebben overigens bewust een kunststof wasbakje genomen. Niet alleen vanwege het gewicht en de prijs, maar ook vanwege het gebruik. Het afgieten van de aardappels en groente en ander heet water zal in een apart bakje gebeuren.
Morgenochtend weer verder.