woensdag 26 juli 2023

Nederlands gejammer

Nederlandse boeren in Oekraïne jammeren over de beëindigde graandeal. Tja, ook dat is een risico als je in het buitenland gaat boeren, omdat daar veel meer mag en dus goedkoper is. Dus niet zo zeuren. Ik hoor trouwens wel weer van zo'n Nederlandse boer, dat met name de EU veel graan van Oekraïne afneemt. Hoezo arme landen?
Telkens weer krijg ik te maken met flash backs. Dan hoor ik mijn lieve moeder zeggen, dat ik mijn bordje moet leegeten. Omdat er zoveel arme kinderen in Afrika zijn, die honger lijden. Natuurlijk vroeg ik niet brutaal : "Noem eens een naam van zo'n kindje, mamma." Nee, want lag ik met mijn toet subiet in mijn bord.😂 Het was meer een soort van dwang om mij te doen eten. Logisch als je als ouder in een Jappenkamp gezeten hebt. Maar goed, Afrika. Al begreep ik niet hoe het mogelijk was dat door mijn eten, die kindjes geen honger meer zouden hebben. Als het aan die kindjes had gelegen, hadden ze liever dat ik het eten had laten staan. Voor hen.
Die jeugdherinnering komt dus tevoorschijn als ik het nieuws lees of hoor. Vanwege de onzinnigheid ervan. Onzinnigheid, zoals toen Griekenland in de financiële ellende zat. Dat land moest bij de EU blijven, anders zou de hele EU als een kaartenhuis omvallen, volgens Rutte. Was Griekenland er maar uitgestapt /-gegooid. Want toen later Engeland vertrok was er plots geen enkel gevaar voor de EU.  Nee, toen was Engeland zelf de klos. Nu is het het arme Afrika dat door het beëindigen van de graandeal honger zou lijden. Weer zo'n misleidend bericht om mensen op het verkeerde been te zetten. De nationale omroep is toch zeker tegen desinformatie? Daar doet zij erg veel in. Zelf heb ik ON! nooit betrapt op een onwaarheid.
Nu er andere branden in Griekenland woeden, zal men binnenkort wel weer om miljarden gaan vragen. Zogenaamd om de schade te herstellen. Maar leer mij onze politici en de Grieken kennen; beide zijn corrupt. Wat mij betreft mag Griekenland uit de EU weggebrand worden. O ja, er komt een (Amerikaans) onderzoek naar het corrupte handelen van Zelensky. Ik denk niet dat het wat wordt. De misdaden begaan door de Bidens komen immers ook niet voor een rechter. Amerika / de familie Biden heeft voor miljarden aan belangen in Oekraïne geïnvesteerd. Amerika zat achter de coup van 2014. Voor de vorm heeft Zelensky zelf een paar hoge ambtenaren ontslagen wegens... corruptie. Dat is gebeurd om de EU te tonen, dat in Oekraïne tegen de corruptie gestreden wordt. 😂