woensdag 19 juli 2023

Van het oostfront

Volgens een Amerikaanse generaal in dienst is het te vroeg om te stellen, dat het Oekraïens tegenoffensief mislukt is. Volgens een generaal buiten dienst is het tegenoffensief volledig mislukt. "Oekraïne heeft nauwelijks nog manschappen en materieel over", aldus deze generaal. Ik schat in, dat de laatste meer bij de waarheid zit vanwege de paniekreacties van het Pentagon. Die militaire club grijpt naar verboden wapens en wil naast clusterbommen ook een biologische en kleine nucleaire oorlog gaan voeren. De coke snuivende Oekraïense clown blijft  naar de seniele, oorlogszuchtige Joe Biden luisteren. Bekend is dat Zelensky bereid is om over vrede te gaan onderhandelen. Maar het Pentagon geeft daarvoor geen groenlicht. Zelensky zal nog meer landgenoten moeten gaan opofferen voor de Amerikaanse / NAVO oorlog tegen Rusland.
De aanval op de brug bij de Krim, zal voor Oekraïne ook weer z'n tol eisen. Rusland zal hard terugslaan, met alle trieste gevolgen van dien. Oekraïne zelf zal nooit van Rusland kunnen winnen. Denkt Zelensky misschien met weemoed en grote spijt terug aan de Akkoorden van Minsk?
Vanwege de houding van het Westen (escaleren van de oorlog) zal Rusland de graandeal niet verlengen. Natuurlijk begint het Westen te piepen over de arme, hongerige landen die daarvan het slachtoffer zouden zijn. Maar bekend is dat die graanschepen helemaal niet naar die arme landen varen, maar naar westerse.
De aanvallen op de Krim duren voort. Er zijn op dit moment zo'n 2.000 mensen geëvacueerd vanwege een brand op een militair oefenterrein. Een belangrijke snelweg is tijdelijk afgesloten. Rusland heeft z'n vizier gericht op de centra waar drones gemaakt en/of opgeslagen worden. De strategie is zoals die voor de F-16's : vernietigen voordat ze gaan vliegen.
Het botert niet echt tussen Turkije en Rusland. Rusland roept zijn inwoners op Turkije als vakantieland te mijden. Het is een reactie op de uitlevering van Azov strijders door Turkije aan Oekraïne. Turkije is het vakantieland voor Russen. En veel mensen uit het Westen.... 
Er gaan geruchten als zouden Poetin en de opstandige Wagner groep leider Prigozihn zich verzoenen. Ze schijnen elkaar al ontmoet te hebben in het Kremlin.
Polen heeft Oekraïne officieel om excuses gevraagd vanwege het bloedbad / genocide in Wolhynië in 1943. Toen zijn ruim 100.000 Polen op beestachtige wijze omgebracht.