woensdag 7 september 2022

Een vegetarische slager

Tegenwoordig doet men veel met het DNA. Ik vraag me af hoe het straks moet als men een misdaad uitzoekt of met archeologie bezig is. Is het DNA dan nog steeds dat van een man of vrouw? Of is het DNA van lhbtiq+ als zodanig ook herkenbaar?
Hoe zit het trouwens met namen. We hebben al eeuwen jongens en meisjesnamen. Wordt Marie nu ook een jongensnaam en Johan een meisjesnaam? Ze zijn gek geworden.
In het wereldje van de vegetariërs en veganisten barst het van de contradictio in terminis, of wel woorden die in tegenspraak met elkaar zijn.
Neem nou de Vegetarische Slager. Haha! Een slager die vegetarisch is? Het woord slager is in dit geval afgeleid van slachten. Voor het slachten zijn twee levende wezens nodig : een mens en een dier. Of twee mensen (kannibalen). Of slacht de vegetariër in zijn keuken ook een krop sla of tomaat? Er is ook een vegetarisch biefstuk, worst enz. Wie beweert dat een vega frikandel net zoals een normale smaakt, houdt zichzelf voor de gek. Met chemische troep, ook wel smaakmakers genoemd. Maar ach, ik vind het prima verder, zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen. Linkse mensen willen maar al te vaak hun ideeën anderen opdringen. Sorry, maar ik krijg geen trek als ik gras aan het maaien of ongewenst groen aan het trekken ben. Doe mij maar een stukje echt vlees.