zaterdag 23 april 2022

Woke

De Bevrijdingsritten met oude legervoertuigen zijn dit jaar afgelast. Vanwege de oorlog in Oekraïne. Velen vinden de ritten met militaire voertuigen nu 'in oorlogstijd' ongepast. Weer zo'n typisch geval van woke of selectieve emoties. De ritten worden gevormd door voornamelijk Amerikaanse voertuigen, die voorzien zijn van typisch Amerikaanse kenmerken. Voor miljoenen anderen roepen zij afgrijslijke herinneringen op, ten tijde van bombardementen, mishandelingen en terreur. Als ik dan weet dat Amerika miljoenen slachtoffers gemaakt heeft sinds 1945, zou ik denken dat die parades al lang geleden niet meer gehouden zouden worden. Maar die miljoenen slachtoffers vormen allemaal merkbaar een 'ver van mijn bed' gebeuren. Dus kan men hier rustig met militair vertoon feesten. Zelfs de oorlog in Joegoslavië was geen 'oorlogstijd' om ermee te stoppen.
Maar Nederland is watjesland geworden, waarin op zeer selectieve wijze ach en wee geroepen wordt. Dus nu is het plots wel oorlogstijd.
Laten we de Bevrijdingsritten maar gewoon aan de Tweede Wereldoorlog gekoppeld houden. Vul ze dan wel aan met wat wagens van de andere bevrijders. Het waren immers niet alleen de Amerikanen.
Maar ach, men laat zich kritiekloos leiden door de politiek en de media. Zij bepalen waarover wij ons zorgen moeten maken.
Om even kritisch te zijn : Ik vind het erg raar, dat een persoon met geestelijke problemen geen vuurwapen mag hebben, terwijl een tamelijk seniele Amerikaanse president over een heel leger compleet met kernwapens mag beschikken.