donderdag 21 april 2022

Luchtvervuiling moet!

Wat zijn die D66 figuren toch stil. Hoewel, bijna stil De partij wil de overtollige, vervelende AZC 'ers loslaten op de maatschappij.
 De overheden (nationaal en lokaal) willen hoe dan ook, dat in Lelystad een groot vliegveld in gebruik genomen gaat worden. Men wil het overvolle Schiphol wat ontlasten. Men was al met de voorbereidingen gestart voordat enig rapport klaar was.  Dat alles terwijl er steeds meer bekend wordt over de ernstige vorm van vervuiling door de luchtvaart. Vervuiling die tot kanker leidt bij het grondpersoneel van Schiphol. Maar de overheid steekt z'n kop in het zand.
Zelfs in het westen van Duitsland wordt geklaagd over luchtvervuiling, veroorzaakt door o.a. Schiphol. Die van Duitsland zelf schijnen schoner te zijn? Ik heb het niet over de chemtrail verhalen, maar louter over de giftige uitlaatgassen van de motoren en het soms dumpen van brandstof in de lucht. Op Schiphol weet men daar helaas alles van. Er zijn veel gevallen van kanker onder het grondpersoneel van de luchthaven.
Met de vergunningen voor Airport Lelystad is heel veel geknoeid. Een gebruikelijke aanpak van de overheden, inclusief de gemeente Lelystad. Zelfs als het vliegveld niet aan de voorwaarden zal voldoen, dan komt het er gewoon. Met of zonder aangepaste regels. Luchtvervuiling moet blijkbaar. Het maakt het overheidsverhaal over ons milieu en het klimaat erg ongeloofwaardig.