maandag 18 april 2022

Televisie

 Als ik naar de tv kijk, dan doe ik vaak overdag. Als ik lunch- of theepauze heb. Of 's morgens even tijdens of na het ontbijt. Ik kijk heel erg selectief. Van de officiële Nederlandse zenders kijk ik alleen naar afleveringen van Spoorloos en/of DNA onbekend. Soms docu's van de VPRO. En natuurlijk de sport op de zondagavond, als ik de wedstrijden niet eerder gezien heb op een echte sportzender.
Ik ben zo'n beetje uitgekeken op de meeste commerciële zenders. Met name het woke RTL4. Aan de programmering kan ik zien dat daar homo's het voor het zeggen hebben. Net alsof heel Nederland gay en/of travestiet is en zich graag overdadig als vrouw verkleedt. Of daar anders in volle teugen van geniet. En dan al die bekende BN'ers in shows, spel- en praatprogramma's. Van oplichters, vreemdgangers, vechtersbaasjes en onbetrouwbare politici tot pedofielen toe met ordinair en vulgair taalgebruik. Ze krijgen er allemaal een podium. Telkens weer. Ze duiken zelfs op in The Passion. Er zijn blijkbaar geen gewone, nette BN'ers meer. Of je moet een supermarkt verbouwen omdat je rokende zoon daar weggestuurd is, oké vinden. Steeds vaker wordt een BN'er vervangen door een nieuweling. Want steeds vaker worden onkiese bezigheden van BN'ers openbaar.  
Ooit waren er tv programma's waarin de kijkers een rol speelden. Die waren wel leuk. Als ik per ongeluk weer zo'n RTL4 programma zie, dan krijg ik bijna de behoefte om 'flikker toch op!' te roepen. Maar zo ben ik niet opgevoed, dus druk ik op een knopje op de afstandsbediening voor een andere zender.