vrijdag 22 april 2022

Een mandje aan het stuur

Een bewoonster heeft een fietsmandje gekocht. Maar dat handige ding moest wel aan het stuur van haar fiets gemonteerd worden. En wie is daar de meest geschikte persoon voor? Juist, Willem met de waterpomptang. Die tang had ik nodig om de grote moer op het balhoofd los te draaien.
Ik ging dus terug in de tijd. Naar de werkplaats waar ik nieuwe fietsen klaarmaakte voor dagelijks gebruik. Veel van die tweewielers moesten van accessoires voorzien worden. Waaronder dus ook fietsmandjes. Nostalgie!
Het stuur moest er als eerste af, want de roestige koplamp moest verwijderd worden. De ruimte die ontstond op het balhoofd na het verwijderen van de lamp, heb ik opgevuld door de koplamphouder af te zagen (foto links boven). Zo hield ik de ring over waarmee hij op het balhoofd zat. Vervolgens weer de grote moer en het stuur erop en toen de montage van het mandje gedaan. Ik heb maar gelijk wat delen geolied en gecontroleerd. Dat was nodig, want de fiets kwam aan met een stuur dat niet recht stond. De stand van het zadel deed vermoeden dat er sprake was van een kwart amazonezit. Maar alles is nu weer okidoki. Zo doen we dat. De eigenaresse was er zeer blij mee.