zaterdag 16 april 2022

Van ondersteuning naar racen

Een van onze zoons heeft een zwarte labrador (foto). Dat beest heet Lilly. Maar ze hadden haar beter Kliko kunnen noemen. De labrador is een echte veelvraat. Een heel lieve, bedaarde vreetzak. Een labrador die steelt als de raven! Maar ja, die beesten zijn ook zwart.
De e-bike was ooit op de markt gekomen voor de oudere mensen en/of hen die fysiek problemen ondervinden met het voortbewegen van een gewone fiets. Vanwege reumaklachten is Sonja zo aan een e-bike geraakt. De trapondersteuning bleek een geweldige oplossing.
Maar al snel kreeg de e-bike ook aandacht van jongeren en gezonde volwassenen. Die bekeken de fiets met heel andere ogen. Met gevolg dat het accent van de elektrische fiets van trapondersteuning naar snelheid en sport verschoof.  Dagelijks zie ik tieners op e-bikes naar school gaan. Sommigen leggen vrij grote afstanden af om in Dronten naar school te gaan. Vanwege de stille kracht en de snelheid duiken ze plots voor je op. De risico's op een ongeval zijn zodoende behoorlijk toegenomen.