donderdag 14 april 2022

Eigen volk eerst

Er schijnt een enorme komeet richting de aarde komen. Er zal nu wel een algehele helmplicht komen.
De IND maakt zich druk over het feit dat gezinnen van vluchtelingen te traag herenigd worden. Ik zie liever dat men zich druk maakt over de hereniging van de gezinnen met hun de door de staat ontvoerde 1.100 kinderen vanwege de Toeslagenaffaire. Men maakt zich over alles en nog wat druk, maar de eigen ellende wordt gemakshalve vergeten. Daarvoor kwam de oorlog in Oekraïne wel erg gelegen.
Afgezien van de meer dan 100.000 gedupeerden van de Toeslagenaffaire, is de armoede in ons landje fors gegroeid. De media en dus ook de politiek (of is het andersom?) zwijgen daarover. En als men er over communiceert, dan ligt het allemaal aan de coronacrisis en Zelensky of de oorlog in Oekraïne.
Maar volgens mij ligt het niet aan de coronacrisis, maar aan het coronabeleid van dit kabinet. En ligt het ook niet aan de oorlog in Oekraïne, maar aan de politiek die Rutte c.s. bedrijven. Daarin zijn vluchtelingen en andere buitenlanders belangrijker dan de eigen mensen. Ik zou dat graag willen omdraaien en op z'n minst meer in balans willen zien.