vrijdag 15 april 2022

Goede Vrijdag

Het valt mij op dat sommige ouderen zich vaak uiten vanwege een zekere vorm van verveling en/of frustratie. Ze ergeren zich aan spelende kinderen, 'omdat ze zo'n lawaai maken'. Dat de overburen de gordijnen de hele dag dicht hebben is ook erg vervelend. Waarschijnlijk vanwege de eigen nieuwsgierigheid. Ze ergeren zich aan andere ouderen, die het druk hebben met allerlei activiteiten : "Daar gaat ze weer. Blijf toch eens thuis, mens!'
En dan zijn er de bijna dagelijkse commentaren op van alles en nog wat. De leeftijdgenoot die het openbaar groen vrijwillig onderhoud is niet goed bezig (zelf een helpende hand uitsteken doet men niet). Het is geen gezicht dat er enkel rode tulpen groeien in dat tuintje. Zij moet de vitrage eens gaan wassen. Haal dat zonnescherm nou eens op, man; de zon is al een halfuur weg! Zij geven nooit geld als er gecollecteerd wordt. Ze heeft weer die lelijke jurk aan. Ik word gek van het gefluit van die vogels. En zo meer. Maar het begint 's morgens al. Over het weer.
Ik ga vandaag een kleine Indische rijsttafel maken. De inkopen ervoor heb ik net gedaan. Kokkerellen op Goede Vrijdag. Hopelijk hebben die klagende oudjes ook een goede vrijdag.