vrijdag 22 april 2022

Mij niet gezien!

Vanmiddag reed ik op de scooter over een fietspad dat parallel aan een vrij rechte polderweg ligt. Onderweg genoot ik van de kleurrijke tulpenvelden. In mijn spiegel zag ik in de verte vanwege een paar lampen een voertuig aankomen. Omdat het nogal lang duurde voordat het goed zichtbaar was, dacht ik : "Wat rijdt ie langzaam." Toen het mij inhaalde zag ik dat het zo'n brommobiel was. Hij zag eruit als een Fiat Panda, maar dan iets kleiner met een 45km bordje achterop.
Op die weg wordt vrij snel gereden, ondanks dat 80 km/uur de maximum snelheid is die daar geldt. Maar ja, je kijkt constant naar de horizon op zo'n rechte weg. Even later zag ik weer lichten in mijn spiegel. Dit keer naderden ze mij met een aanzienlijk hogere snelheid. Erachter reed duidelijk een vrachtwagen. De cabine stak ver boven de auto ervoor uit.
Ik was benieuwd hoe de beide bestuurders op de langzamer rijdende brommobiel zouden reageren. Ik vind zo'n ding op de weg helemaal niks. De meneer in de voorste auto, een zwarte Mercedes, had niet goed opgelet. Of had zich verkeken op de brommobiel, die er als een autootje uitziet. Hij ging hard in de remmen. De vrachtwagen achter hem, had de slak wel opgemerkt, want hij stuurde tijdig naar links. Er kwamen geen tegenliggers aan. Het gevolg was dat de Mercedes plots ook naar links dook, vlak voor de vrachtwagen. De trucker drukte langdurig op zijn claxon. Hij had eigenlijk rekening moeten houden met zo'n actie. Toen bleek achter de vrachtwagen nog een personenwagen te rijden. Die ging vol in de remmen, omdat de bestuurder niet kon zien of er soms tegenliggers waren.
Het ging allemaal goed. Als eerste dacht ik : "Ik zal nooit in zo'n brommobiel op de weg gaan rijden. Mij niet gezien!"