zaterdag 9 april 2022

Hoogtij voor de creatieveling

 Als ik op YouTube bezig ben met luisteren krijg ik geregeld andere video's voor mijn neus getoverd dan die van muziek. Ook al selecteer ik vooraf dat ik enkel op muziek uit ben. Vervelend. Soms klik ik toch zo'n andere video aan, vanwege het plaatje dat getoond wordt. Ik weet dat in veel gevallen zo'n afbeelding in elkaar geknutseld is om kijkers te trekken. Dan zie ik een enorme boa (geen handhaver maar een slang) die een mens naar binnen werkt. Zo zijn er heel veel meer van die beelden.
Er zijn ook beelden van de situatie in Oekraïne. Daar moet ik soms hartelijk om lachen, omdat ze overduidelijk gemanipuleerd zijn. Er worden veel beelden van oorlog-games gebruikt en beelden worden met photoshop gemaakt. Zo zag ik een totaal kapot geschoten militair voertuig, dat op een pleintje staat. Jammer dat de creatieveling vergeten was, dat de woningen op de achtergrond (zo'n 10 meter van het voertuig) nog geheel ongeschonden zijn. Er was zelfs geen ruit gebroken! Haha. Een aantal foto's van een station dat aangevallen is, is duidelijk in scène gezet. De 'slachtoffers' zijn gezien hun houding er even goed voor gaan liggen. Hun bagage staat keurig rechtop naast hen.
Er zal ongetwijfeld een aanval geweest zijn. Maar door wie en hoeveel slachtoffers? In oorlogen maken beide partijen zich schuldig aan misleiding en misdaden. Ook al beweren de overwinnaars van niet. Want het is telkens weer het verhaal van de overwinnaar of van de zogenaamde goeden. Dankzij het www weet ik inmiddels dat ook de geallieerden zich schuldig gemaakt hebben aan oorlogsmisdaden. Maar zij werden niet gestraft. Misleiding vindt dagelijks plaats. Daarom geloof ik het standaard nieuws nauwelijks. Het is vaak geen nieuws meer, maar propaganda. Opgezet door sluwe creatievelingen.