donderdag 21 april 2022

Nuttig bezig zijn

"Het gaat heel goed met de economie!", roept Rutte terwijl hij de burgers kaalplukt, "werkgevers moeten hun personeel meer loon betalen." Maar volgens de burgers en werkgevers gaat het heel slecht met de economie. Er staan een paar honderdduizend bedrijven op omvallen. Als Rusland echt boos wordt en wat energiekranen dichtdraait, zal dat de genadeklap voor de Europese economie zijn.
Gisterochtend heb ik me weer nuttig gemaakt. Even een helpende hand uitgestoken en tevreden huiswaarts gekeerd. Voor alles geldt : je moet zelf invulling geven aan.... Je werk, je vrije tijd, je relaties enz. Ergo, ik heb veel in eigen hand.
's Middags heb ik de verbrede en verlengde bagagedrager afgewerkt. Ik heb het geheel gedemonteerd en het plankje geschuurd. Ik heb het op kleur gespoten : donker grijs. Zo is het meer in stijl met de fiets en de tassen. En... het is beter beschermd tegen het weer.
In de namiddag sprak ik een meneer die op vrijwillige basis het tuintje van een bewoonster heeft opgeknapt. Hij was van origine een tuinman, maar is met pensioen. We hadden het over het vrijwilligerswerk en dienstverlening. Het was een leuk gesprek, omdat we beiden dezelfde instelling en uitgangspunten hebben voor wat betreft anderen helpen. Al pratend kwamen we erachter dat hij Sonja en een paar andere bewoners al kende. Hij wist niet dat ze hier woont. Ze zijn allemaal lid van een wandelclubje. Op de vrijdag wandelen ze een uur en na afloop drinken ze gezamenlijk een kopje koffie. Goed voor de sociale cohesie.