zaterdag 30 april 2022

Leuk

Meneer Zelensky heeft met Amerika / NAVO een politiek gevoerd, die tot een oorlog geleid heeft. Als de pleuris uitgebroken is, roept ie om hulp. Nu oreert hij over het opnieuw opbouwen van het gebombardeerde land. Eerst in de vernieling helpen en vervolgens op je borst slaan over de wederopbouw. Hij had beter een andere, vreedzamere koers kunnen varen. Zo zie ik het.
Gistermiddag werd er aangebeld. Toen ik de deur geopend had, stond daar een vrolijke dame met twee repen chocolade. Puur, 85% cacao! Als dank voor de reparatie van haar fiets.
Vanmorgen waren Fenna en ik voor de bui weer thuis. Toen we op pad gingen, zag ik in het westen een bijna zwart wolkendek. Later ging het regenen. Het werd tijd, want de grond vertoont aardig wat barsten en scheuren vanwege de droogte. Voor de werkenden vervelend dat het juist in het weekend regent. Maar ongeacht het weer, is en blijft het een kwestie van zelf leuk de dagen invullen.
Over leuk gesproken : laatst vroeg iemand mij of ik soms ergens spijt van heb. Over het antwoord hoef ik niet na te denken : nee. Het is een kwestie van bewust keuzes maken. Bezint eer gij begint, is van toepassing op mijn levensstijl. En ik luister naar mijn gevoel. Altijd al zo gedaan. Sommigen denken dat ik daarom een saai leven zou hebben. Omdat ik niet pardoes risico's neem of impulsief ben. Alsof de gevolgen daarvan tot een leuker leven zouden kunnen leiden. Ik heb er relatief veel ellende van gezien. Niet leuk dus en die tijd en energie gaan ten koste van de lol, het aangename. Zonde. De ellende die los van mijn levensstijl zich voordoet, vind ik al meer dan genoeg. Ik houd het leven liever leuk. Natuurlijk bevestigen uitzonderingen ook deze regel. Soms neem ik risico's en handel ik impulsief. Maar dan weet ik in een flits welke de gevolgen zouden kunnen zijn.