woensdag 20 april 2022

Smeerkezen -2-

Als er gedurende of na een oorlog gesproken wordt over wreedheden, dan geldt het voor beide partijen. Er zijn nu eenmaal geen mensen die een schone oorlog voeren. Oorlog is overleven en gaat gepaard met gruwelheden. Over en weer.
Er zijn nog veel meer smeerkezen. In de Zorgsector wordt veel geklaagd over ouderen, die hun handen niet thuis kunnen houden of seksueel getinte opmerkingen maken tegen met name vrouwelijk zorgpersoneel.
Waardeloos natuurlijk! Ik zou zeggen 2x geel is rood. Of wel geen zorg meer. Of stuur een vrouw met haar op de tanden en eelt op de knokkels naar zo'n oude viespeuk. Op z'n minst moet zo'n handtastelijk of verbaal iemand gelijk op de vingers getikt worden. Desnoods letterlijk. Een melding en registratie lijkt mij ook een goede zaak. Afhankelijk van het vergrijp, vind ik het geen probleem om zo'n iemand een zakkie blauw te bezorgen. Om het toch ietwat positief te houden : Voor de dames is het een mooie oefening in weerbaarheid. Want het zijn niet alleen oude vieze mannetjes, die hun handjes niet thuis kunnen houden en/of vervelende dingen zeggen. Zet hem op dames!