donderdag 28 april 2022

Een nieuwe bril

Sinds een aantal maanden word ik wat draaierig vanwege mijn bril. Ik heb twee brillen. Een om te lezen en een voor afstand. De leesbril gebruik is de laatste tijd als ik aan het klussen ben. Vaak vergeet ik hem na afloop om te wisselen voor de andere bril. Als ik ga lezen heb ik geen bril meer nodig.
Ik heb maar weer eens een afspraak gemaakt met de brillenboer. Daar kon ik vanmorgen terecht. In Kampen.
Onderweg zag ik dat men bij de Roggebotsluis al flink gevorderd is met de nieuwe weg / brug die naar de N50 en Kampen moet leiden. In Kampen zelf was het vrij rustig in het centrum. Het parkeren daar gebeurt op kenteken. Jammer dat de parkeerautomaat / computer zo super traag is.
Ik moest na aankomst bij de brillenboer en een bekertje koffie eerst een vragenformulier invullen. Daarbij heb ik de mij onnodige vragen overgeslagen. Zoals welke mijn hobby's zijn. Ik heb wel aangegeven dat ik met pensioen ben. Dus ben ik volgens het formulier een saaie nietsnut.
De oogmeting verliep vrij vlot. Vooral de tekst en uitleg maakte het niet tot een saaie behandeling. Conclusie : de sterkte van glazen mogen wat minder. Daarna heb ik twee monturen uitgezocht. Een voor de zonnebril op sterkte en voor de gewone bril. Ik had ze beide even apart gelegd. Voor de zekerheid heb ik een medewerkster gevraagd of ik voor de gewone bril een goede keus gemaakt had. En dat was dus zo. Hoppa, klaar! Over anderhalve week mag ik de brillen komen ophalen.