donderdag 14 april 2022

Symptoom bestrijding

Over het resultaat van de opnieuw gelakte jerrycan ben ik zeer tevreden. Hij kan er weer een paar jaar tegen.
Ik heb ouders meegemaakt, die deuren op slot deden, zodat hun kids niet zouden weglopen. En ouders die hun huiskamer kaal maakten, zodat kids de spullen niet zouden aanraken of vernielen. Ik ken ook ouders die vanwege hun kids de sleutels van allerlei deuren zo goed verstopt hebben, dat ze ze zelf niet meer terug konden vinden.
Wij deden / doen niet zo. Wij beperken ons tot aanwijzingen als 'mag niet' , 'afblijven' en 'binnen blijven'. Of gewoon 'die blik'. 
De eigenaren van de nare grote hond hebben een hek om hun voortuintje geplaatst. Dat is bedoeld om hun hond daar te houden, zodat hij niet de straat op rent en andere honden aanvalt. Leuk zo'n hekwerk, maar dan moet je wel het deurtje dicht laten. Meestal komt namelijk als eerste de hond naar buiten. Ook al zoiets, dat aangeeft dat de hond de baas is. Hij zal niet eerst het deurtje dichtdoen. Lijkt mij, hoor. De eigenaren vertikken het om de hond eerst aan te lijnen alvorens de deur te openen en zelf als eerste naar buiten te stappen. Nee, want een hekwerk is dan de oplossing. Een dure oplossing die weinig soelaas zal bieden. Ze kunnen beter de hond, eh sorry zichzelf opvoeden. Daar is geen hekwerk voor nodig.