maandag 11 april 2022

Opkomstplicht en nepnieuws

Misschien is het toch wel handig om de opkomstplicht weer te activeren. Misschien krijgen we door zo'n 'opvoedingsperiode' een wat acceptabeler maatschappij, waarin mensen weer hun verantwoordelijkheid nemen en meer discipline tonen. Misschien letten dan journalisten wat beter op, wanneer zij het nieuws over een oorlog brengen. Dan zullen ze niet zo snel delen van een raket of bom of van materieel tonen, dat aan Russen zou toebehoren. Al was het maar omdat op die restanten coderingen van het Oekraïens leger staan. Zoals op bepaalde foto's van het beschoten station. Oké, op het gebied van wapens is Oekraïne en Rusland een pot nat. Alleen de coderingen en/of afbeeldingen maken het onderscheid. En gedetailleerde kennis van zaken omtrent het verouderde Oekraïens wapenarsenaal, dat dateert uit de Sovjet tijd. Veel van dat oude wapentuig wordt door Rusland al heel lang niet meer gebruikt. Als dienstplichtig militair in de Koude Oorlog moest ik o.a. Russisch materieel en wapentuig leren herkennen.
Het eens zo belangrijke Bellingcat (MH17 onderzoek) wordt nu buiten het nieuws gehouden. Immers dat bureau berichtte in 2016 al over de houding van Azov t.o.v. ons landje, toen de Oekraïense nazi's onze vlag verbrandden. Nu krijgen deze neonazi's wapentuig van ons.
Omdat de opkomstplicht is afgeschaft herkennen de meesten niet eens militair materieel. Omdat velen geen (oorlog)games spelen, herkennen ze de gemonteerde videobeelden niet. Men gebruikt ook beelden uit andere voormalige oorlogsgebieden (Syrië, Libanon enz.), die het publiek al vergeten is. Die worden ingezet om Rusland nog zwarter te maken. Hier meer over de manier waarop het beschaafde westen het nieuws brengt :