vrijdag 15 april 2022

Vlaggenschip Moskva

Omdat in Rusland alle kritische informatie geweerd wordt, roepen westerse journalisten op een campagne te starten met kritische informatie voor de Russen. Opvallend, want hier in het vrije westen wordt ook veel kritische c.q. andere meningen uit de media geweerd. Maar dan is het oké.
Het Russisch vlaggenschip Moskva (1982) is in de Zwarte Zee gezonken toen het vanwege een brand naar een haven gesleept werd. Oekraïne claimt een aanval op het schip te hebben uitgevoerd. Van Russische zijde wordt alleen medegedeeld, dat op de Moskva een niet te blussen brand uitgebroken is na een explosie in een munitiekamer. Op diverse sites worden allerlei oorzaken genoemd. Een aantal sites houden het op een raketaanval, waarbij overigens verschillende soorten raketten genoemd worden. Andere spreken over 'verdwaalde' zeemijnen en/of een aanval met een drone. Weer anderen berichten over een aanval vanuit de lucht. Maar het kan even goed een matroos geweest zijn die stiekem aan het roken was.
Zo goed als de volledige bemanning (500 koppen) is geëvacueerd. In hoeverre is met het vergaan van de Moskva Ruslands trots gekrenkt? Overigens is het zo, als ik al die westerse media geloven mag is het Russisch leger inclusief de luchtmacht en marine al een paar keer totaal vernietigd. Het blijft lastig feiten te achterhalen.