maandag 11 april 2022

Dwingelandij

Het is zelfs zo erg met de dwingelandij (vaak solidariteit genoemd) in ons landje, dat velen vinden dat wij onze kampeerbus anders hadden moeten inrichten. Wij niet alleen hoor, ook anderen die hun eigen ideeën gevolgd hebben, krijgen dat te horen. Dat geldt niet alleen voor de inrichting. Ook voor het gebruik van de bus. Wie een camper heeft wordt geacht alleen op camperplaatsen te vertoeven en het hutje op wielen uiterlijk in de maand november op stal te doen. Niet zomaar, want ook voor het stallen gelden regels van deze meute.
Als camperaar moet ik een tarief van € 10 per overnachting schreeuwend duur vinden. Want we zijn toch zeker zelfvoorzienend. En mocht je onverhoopt toch op een camping moeten overnachten (rampen kunnen zich immers altijd voltrekken), dan moet ik korting eisen op het tarief. Ook vanwege het 'zelfvoorzienend zijn'. Natuurlijk moet ik van hen dan wel verzwijgen, dat ik toch stiekem gebruikmaak van de voorzieningen. Met als tip van hen : zou houd je je eigen huisje immers schoon. Al hoewel : wij hebben helemaal geen badkamer met toilet in onze bus. En ook geen koelkast die zowel op gas als op 12volt en 230 volt kan draaien. Niet verder vertellen, want dan krijgen we nog meer gezeur.
Dit gedrag is overigens ook op nationaal en internationaal niveau te zien.
Zij het in een veel ernstiger vorm. Niet alleen via apps, gezichtsherkenning, G5 enz. Ook via de invoering van digitale valuta (CBCD), dat het contant geld moet doen verdwijnen. Men wil onze cashflow kunnen volgen. En nog meer dan dat. Door digitale valuta programmeerbaar te maken (digitaal geld wordt zodoende een saldo aan tegoedbonnen), kan de overheid bepalen aan welke producten dat geld besteed mag worden en welke geblokkeerd zullen worden. Dus kan men straks geen vlees kopen, geen diesel tanken, alleen biologische producten afnemen enz. Men kan zelfs je hele tegoed blokkeren. Kortom, alles wat er via de politiek gebeurt is gebaseerd op een plan of plannen. Met als uitgangspunt : controle. Veel mensen / schapen zijn al klaar voor de dwingelandij. De democratie wordt langzaam maar zeker opzij geschoven.