zaterdag 1 juni 2019

MH17, Maleisië roert zich

Eindelijk laat Maleisië iets van zich horen. Nou ja, iets. Men plaatst gelijk maar een bom onder het onderzoeksrapport rond de ramp met vlucht MH17, door te stellen dat men ernstig twijfelt aan de betrokkenheid van Rusland en dat het onderzoek heel erg op politieke gronden gebaseerd is. Het viel velen al eerder op, dat Maleisië geweerd werd bij het onderzoek van de ramp met het eigen toestel. Is dat vanwege het oneens zijn met het subiet wijzen naar Rusland, terwijl op dat moment de plaats van de ramp nog ontoegankelijk was? Ons land en Oekraïne zijn wel betrokken en leiden zelfs het onderzoek, terwijl beide landen boter op het hoofd hebben. Slagers die hun eigen vlees keuren. Iemand die de kwestie van begin af aan serieus volgt schrijft het volgende :

"....Nederland had ook voorkennis. Mark Rutte en Petro Porosjenko (Petro Valzmann) zijn dikke vrienden. Bij het Oekraïne referendum heeft NL tegengestemd, daarna het stuk aangepast (de inlegvelletjes van Rutte)  en het referendum afgeschaft. De conclusie over wie de schuldige was (Putin) kwam al toen de resten van het vliegtuig nog lagen te roken en het rampgebied ontoegankelijk was verklaard. Oekraïne en Nederland hebben er actief voor gezorgd dat er zogenaamd geen onderzoek in het gebied mogelijk was voor een onderzoekteam uit Nederland. Iedereen kon er komen en liep er vrij rond, maar een echt onderzoekteam kon er niet heen wegens veiligheidsredenen (beschietingen door Kiev). Pas na vele maanden, toen alles en iedereen daar rondgelopen had mocht NL naar binnen. Welk bewijs materiaal toen al vernietigd, weggehaald of toegevoegd was, is dan onmogelijk nog te bepalen. Het was ook een KLM vlucht. Dat feit wordt (bijna) nooit genoemd. Malaysia onderhandelaars konden er wel komen en hebben de flightrecorders meegekregen van de zogenaamde Seperatisten. Die zijn naar Londen gestuurd voor onderzoek. Ook Londen heeft informatie achtergehouden. Rutte wou per se niet onderhandelen met die Seperatisten omdat hij en de NL regering ze niet erkent als de verantwoordelijken voor dat gebied (Donbass). Pas na de winter, dus een half jaar later, kwam het NL team er om de vliegtuigdelen die er nog lagen te onderzoeken. Ook dat was een farce. Grote delen van het vliegtuig liggen er nu nog steeds. Bij een serieus onderzoek is elk schroefje en moertje belangrijk. Ook raar dat Maleisië geen onderdeel van het onderzoekteam was en is; het was hun vliegtuig.
 De conclusie over wie het gedaan heeft stond al vast voor er enig onderzoek gedaan was. Was wereldwijd op de TV bekend gemaakt. Overal hetzelfde nieuws : Putins raket heeft een burgerluchtvaart vliegtuig neer geschoten. Het Joint Investication Team (JIT) heeft zich voornamelijk gebaseerd op informatie van nota bene “Bellingcat” Zogenaamd Engels onderzoeksbureau geleid door Rusland-hater Eliot Higgins. Niks officieels, gewoon een (Soros betaalde) Internet trol. De vluchtleider van de luchtverkeersleiding was en is weg na deze ramp. Alle radarsystemen van Oekraïne stonden 'toevallig' uit of waren defect (ja hoor in oorlogstijd). En als klap op de vuurpijl heeft Oekraïne (Kiev) het laatste woord over wat er gepubliceerd mag worden. De zogenaamde geheimhoudingsovereenkomst tussen de landen, die bij dat (nep) onderzoek betrokken zijn. Ik zeg False Flag, uitgevoerd door Oekraïne, bedacht door de CIA en de NATO met medewerking van Israël, Saoedi Arabië, Engeland en Nederland. Met als doel NATO belangen, geografische belangen, Shell (NL) belangen in Oekraïne en Rusland bashen. Porosjenko wil Oekraïne aangesloten zien bij de NATO en NATO wil graag nog meer invloed aan de Russische grens. Shell heeft belangen in het gebied tegen de Russische grens (Olie, Gas en Steenkool). En Rutte is gewoon een pathologische leugenaar met bloed aan zijn handen. Met een big smile op zijn altijd liegende schijnheilige multinationals bevoordelende kop besodemieterd hij de hele wereld en begraaft hij de onderste steen steeds dieper. Super criminele moordenaars dus!..."

Maleisië reageerde deze week :

Premier Mahathir zei dat Maleisië het onderzoeksrapport van Nederland heeft geaccepteerd, maar alleen op het punt waar het vliegtuig werd neergehaald door een raket gemaakt door Rusland.
Hij zei dat terwijl de regering het ermee eens was dat het vliegtuig werd neergehaald door een Russische raket, er niet kon worden vastgesteld dat de raket door Rusland was gelanceerd. De Russen waren militairen en ze wisten dat MH17 een passagiersvliegtuig was, voegde hij eraan toe.
"Ik denk niet dat een zeer gedisciplineerde partij verantwoordelijk is voor het lanceren van de raket," zei hij.
De premier zei dat Maleisië ook betrokken zou moeten zijn geweest bij het onderzoek van de zwarte doos toen het vliegtuig aan Maleisië toebehoorde en er passagiers in Maleisië waren. "We hebben misschien niet de expertise, maar we kunnen de expertise wel kopen. Om sommige redenen mocht Maleisië de zwarte doos niet controleren om te zien wat er gebeurde", aldus de premier. Hij voegde eraan toe :

"We weten niet waarom we werden uitgesloten van het onderzoek, maar vanaf het begin zien we te veel politiek, en het idee was niet om erachter te komen hoe dit gebeurde, maar leek te zijn geconcentreerd op het proberen vast te pinnen op de Russen. Dit is geen neutraal onderzoek!"

Er loopt een gasleiding van Rusland door Oekraïne naar west Europa. Ik denk dat meneer Poetin met medewerking wacht, totdat de andere pijplijn naar Duitsland klaar is. Dan is het geen probleem meer wanneer Oekraïne de huidige pijpleiding afknijpt (en zo de verkoop stopt), als Rusland de waarheid omtrent het neerhalen van MH17 openbaart. Zelf blijf ik nog steeds bij mijn eerste conclusie, dat het ramptoestel neergehaald is door een Oekraïens gevechtsvliegtuig en niet door een BUK raket. Zo'n raket laat heel lang een witte sliert achter in de lucht. Het was die dag bijna windstil. Maar niemand heeft zo'n sliert gezien noch gefotografeerd. De schade aan de cockpit heeft veel weg van een gerichte mitrailleuraanval op de piloten.
Wie weet zal de nieuwe president van Oekraïne ander nieuws brengen en de leugenaars openbaren. Waarschijnlijk middels een komische act.