maandag 17 juni 2019

Allemaal flauwekul!

Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n meeloper. Zo'n mak schaap dat achter alles en iedereen aansjokt. Ik denk er vaak het mijne van en kom dan qua conclusie maar al te vaak in weer dezelfde gedachte terecht : "Wat een flauwekul!" Het kan zijn dat ik wat dat betreft erfelijk belast ben. Mijn vader zei dat namelijk ook erg vaak. Misschien had hij dezelfde manier van denken. Vooral als de regering weer iets bedacht had, zei hij dat. Hij was het die mij geregeld op het inconsequente gedrag van socialisten wees. Zijn moeder, mijn oma dus, deed altijd de radio uit voordat de (rode) Vara haan kraaide aan het begin van weer een socialistisch radioprogramma. Ze had daar een hekel aan. Waarom weet ik niet. Wel vreemd, want mijn oma kwam van Ambon.
Mijn pa had dus een hekel aan socialisten. Die hadden hem en vele anderen met rommel de oorlog ingestuurd. Ondanks dat was ie een tijdje nogal weg van zo'n rooie rakker. Maar ach, iedereen raakt weleens de weg kwijt en uitzonderingen bevestigen de regel, denk ik dan maar.
Omdat ik niet klakkeloos dingen overneem, ook niet van mijn ouders, heb ik daar vaak over nagedacht. En inderdaad socialisten zijn in de regel onbetrouwbare mensen. En dat is dus geen flauwekul.