maandag 3 juni 2019

Even normaal graag

Jeetje, wat een hitte gisteren! Daar kan ik echt niet tegen. Ik word er sloom en moe van en.... ik kan weinig doen; veel te warm. Als ik alleen al naar een stuk gereedschap kijk, begin ik te zweten. Erg hè?
Gelukkig kregen we bezoek en werd de dag toch gezellig. We hebben buiten onder de grote parasol en in de wind gezeten. Dat was wel uit te houden, maar elke keer als ik even naar binnen ging waar het een stuk koeler was, en ik weer naar buiten ging kreeg ik een tik.
Fenna heb ik maar heel laat uitgelaten. Het arme beest lag ook te hijgen en te puffen.
Hoe anders was het vanmorgen! Met een voor mij normale temperatuur. Kijk, dat vind ik dan weer wel een aangenaam temperatuurtje. Dan kan ik nog met plezier wat klussen. Zoals gezegd ben ik de bus alvast aan het controleren vanwege de komende apk. Dat heb ik vanmorgen gedaan. Tijdens de controle (ik gebruik ook een hamer om de hardheid van het plaatwerk te controleren) ergerde ik me een beetje aan een stukje dorpel, vanwege (gelukkig) wat oppervlakkige roest. Dus heb ik even de lamellenschijf op de slijptol geplaatst en ben wat gaan schuren. Toen ik de laag verwijderd had, waren putjes ontstaan. Die heb ik eerst met een antiroestprimer behandeld. Daarna heb ik het stuk met wat
polyesterplamuur behandeld. Na droging, tussentijds heb ik wat opruimwerk gedaan, heb ik de plek geschuurd. Voor het grove schuren gebruik ik weer de lamellenschijf, daarna met schuurpapier met een fijne korrel. Toen dat gebeurd was, heb ik de plek gelakt. Het staat weer mooi. Na de controle heb ik de bus naar de wasstraat gereden, want daar was ie ook al een flinke tijd niet geweest. Daar hoorde ik de sirene loeien, hetgeen betekende dat het inmiddels 12 uur was geworden. Vanmiddag ga de de bus met onze stofzuiger te lijf.