maandag 3 juni 2019

Ontwijkende reacties

De Maleisische premier heeft dus om keihard bewijs gevraagd, om aan te tonen dat Rusland achter het neerhalen van MH17 zit. Een legitieme vraag van de premier. Wat denk je? Wordt er boos vanuit het onderzoeksteam gereageerd. Maleisië zou het onderzoek frustreren. Zo'n reactie zegt ook weer heel veel over de manier waarop het onderzoek naar de oorzaak van de ramp gedaan is : er is immers geen keihard bewijs. Het gebeurt vaker dat 'lastige' vragen beantwoord worden met een aanval op de vragensteller in plaats van een antwoord te geven. Zo'n reactie is gebaseerd op angst en het willen achterhouden van informatie. De vraag komt nota bene van officiële regeringszijde van een land waar het ramptoestel zijn thuisbasis had.
Eerder zijn er door deskundigen flinke gaten geschoten in het onderzoeksrapport, maar ook die gaten zijn nog steeds niet gedicht met bewijs c.g. antwoorden. Het rapport is gebaseerd op een politieke basis met als kern Rusland bashen en niet op feiten.
In Maleisië is een discussie gaande over het voortbestaan van Malaysian Airlines. De nationale luchtvaartmaatschappij lijdt al een tijd grote verliezen.